Lite av det som händer hos oss


Nymålat tak

Takrenovering

1 Aug 2023: Nu är vi klara med renoveringen av taket på Gamla Sparbankshuset. Det har högtryckstvättats, betats, tvättats igen, rostskyddsbehandlats, tätats samt slutligen målats i tre lager med en ärggrön flexibel takfärg levererad av Colorama i Filipstad. 


18 totalrenoverade 2'or och 3'or klara

Aug 2022: Vi är nu klara med totalrenoveringen av 18 st hyresrätter på Bergslagsgatan och Blombackavägen i Filipstad. De första hyresgästerna flyttade in 1 juni 2021 och alla lägenheter är sedan ett par veckor uppbokade. Hyrorna är mycket rimliga med hänsyn till standarden.

I vissa lägenheter prioriterar vi 55+ ålderskategori. 

Alla badrum har blivit ombyggda. Gamla avloppsdelar har bytts ut och de flesta badrum har fått klinker i träimitation. Gavellägenheter med fönster i badrummet har duschkabin medans övriga har duschvägg enl bild. Nya wc-stolar med mjukstängande sits, nya tvättställ/blandare samt nya spegelskåp överallt.

Nya golv i de flesta rum... 

...nya säkra tamburdörrar från Robust i Nykroppa...

...och moderna kök med inbyggda vitvaror, touchdimrad ledbelysning, ljusa, högglansiga och mjukstängande luckor/lådor samt induktionshäll och diskmaskin i de flesta kök. Den absoluta merparten av ytskikt och inredning i lägenheterna är ny. 

I varje hus finns en tvättstuga och du bokar tid snabbt och enkelt direkt i mobilen


Nytt datanät i två fastigheter - nu ingår wifi i hyran

1 Nov 2021: Nu har vi dragit in fiber och byggt nytt snabbt datanät (CAT7A) i våra hus på Blombackavägen 4 och Bergslagsgatan 4, totalt 33 lägenheter, vilket innebär att 250 Mbit/s bredband samt ca 20 TV-kanaler (de flesta i HD) numera ingår i hyran. All nödvändig utrustning ligger klar i lägenheten vid inflyttning - bara att koppla in och börja streama!


De första totalrenoverade lägenheterna klara

22 Juli 2021: Läs om vår renovering i Filipstads Tidning (kräver prenumeration):

Strandell satsar på stilfull renovering - Filipstads Tidning


Fönsterrenovering

Mars 2018: Fönsterrenovering i Gamla Sparbankshuset klar!

När vi 2016 tog över huset var en översyn av fönstren högt upp på prioriteringslistan. Ett alternativ var att byta ut alla fönster mot nya moderna, men vi ville behålla husets originalkaraktär och beslut togs därför att renovera de 110 år gamla fönsterpartierna. Lite visste vi då om hur tidskrävande det skulle bli att skrapa/slipa ner karmar, bågar, spröjs och smygar till trärent samt kitta och måla om alla glaspartier som totalt innefattar 2562 glasrutor. Dessutom gjordes det med linoljekitt och linoljefärg vilket kräver 48 timmars torktid mellan strykningarna (3 strykningar). Alla beslag såsom spanjoletter, gångjärn och vred rengjordes med linoljesåpa och återmonterades. Även om färg och kitt var i mycket dåligt skick så visade det sig att det gamla kärnvirket var välbevarat och behövdes bytas ut i mycket begränsad omfattning. Ett hundratal glasrutor var spruckna/trasiga så nya skars till och levererades av stans eminente glasmästare Rolf Berg. 


Fastighetsägartäff

13 Okt 2017: Läs om studiebesök i gamla sparbankshuset (kräver prenumeration): 

Fastighetsägarträff hos Strandell Fastigheter - Filipstads Tidning


Balkongrenovering

Hösten 2017: Alla balkonger (9 st) på Gamla Sparbankshuset har nu fått en översyn och renoverats efter behov. De flesta behövde bara mindre lagningar, rostskyddsbehandling och en estetisk uppfräschning. 


Källarrenovering

Hösten 2016: Källaren i Gamla Sparbankshuset har fått sig en välbehövlig renovering. Gammal dålig puts (ca 5 ton) och knackats ner och ersatts med ny. I ett utrymme fanns jordgolv som grävts ut och gjutits igen med armerad betong. Golv och väggar har lagats upp och målats om.  


Etablering i Filipstad

23 Dec 2016: Läs om etableringen av Strandell Fastigheter i Filipstad - Filipstads Tidning